برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1402/11/28 - 08:56
  • - تعداد بازدید: 137
  • - تعداد بازدیدکننده: 136
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارس مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

10 توصیه مهم برای پیشگیری از سرطان

روش‌های توصیه‌ای برای پیشگیری از سرطان شامل مجموعه‌ای از سبک زندگی است که باهم می‌توانند تأثیر بسیار زیادی بر پیشگیری از این بیماری و سایر بیماری های مزمن در طول عمر داشته باشند.

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

1-گام اول روزانه ۵ وعده سبزی و میوه بخورید

 برای پیشگیری از سرطان، مصرف غلات کامل، سبزیجات، میوه‌های تازه و حبوبات را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. شواهد قوی حاکی از اثرات محافظتی دانه و فیبر در برابر سرطان روده بزرگ است و برای این منظور مصرف فیبر به میزان 30 گرم در روز توصیه می‌شود. همچنین مصرف 400 گرم میوه و سبزیجات تازه در روز لازم است.  در این زمینه، مصرف انواع سبزیجات و میوه‌های تازه در 5 وعده طی روز و پرهیز از مصرف غذاهای  نشاسته‌ای توصیه می‌شود.

 

2-روزانه حداقل ۳۰ دقیقه تند راه بروید

 داشتن فعالیت بدنی علاوه بر اینکه کمک می‌کند وزن خود را حفظ کنید خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می‌دهد. سعی کنید در هفته حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید داشته باشید. همچنین می‌توانید ترکیبی از فعالیت متوسط و شدید را انجام دهید. می‌توانید جهت داشتن یک برنامه‌ریزی بهتر، روزانه 30 دقیقه فعالیت بدنی را در برنامه خود بگنجانید و چه‌بهتر که فعالیت‌های بیشتری نیز در صورت امکان انجام دهید.

 

3-با کرم ضد آفتاب و پوشش از پوست خود محافظت کنید

سرطان پوست یکی از رایج‌ترین انواع سرطان است و البته یکی از قابل‌پیشگیری‌ترین آن‌ها، از آفتاب ظهر بپرهیزید حدفاصل ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر از نور خورشید دور بمانید چراکه در این فاصله زمانی پرتوهای خورشید شدیدتر می‌باشند. هنگامی‌که در فضای بیرون هستید تا جایی که ممکن است در سایه بمانید و از عینک آفتابی و کلاه استفاده کنید. استفاده از ضد آفتاب را فراموش نکرده و از لباس‌هایی استفاده کنید که نواحی بیشتری از پوست شمارا پوشش دهند

 

4- وزن خود را مدیریت کنید چاقی و اضافه‌وزن بیماری‌زاست

 دلایل متعددی در مورد تأثیر چاقی در افزایش خطر سرطان مطرح‌شده است؛ به‌عنوان نمونه در افراد چاق مقدار بافت چربی می‌تواند هورمون‌هایی مانند
انسولین یا استروژن را تولید کند و امکان دارد سبب رشد سلول‌های سرطانی شود.

5- مصرف نمک قند شکر و روغن روزانه خود را کاهش دهید

مصرف بیش‌ازحد مواد قندی مثل شکر می‌تواند باعث افزایش وزن، چاقی و دیابت شود که همگی می‌توانند شمارا در معرض خطر بیشتری برای انواع سرطان قرار دهند.

 6-علائم هشداردهنده سرطان را بشناسید و به‌موقع به پزشک مراجعه کنید

سرطان پستان یکی از بیماری‌هایی است که در صورت تشخیص به‌موقع و زودهنگام می‌توان از عوارض وخیم و مرگ بیمار جلوگیری کرد.

7- با خود و دیگران و محیط‌زیست مهربان باشید

8- آلاینده‌های سرطان‌زا را بشناسید و از خود محافظت کنید

9-الکل ننوشید و از مواد مخدر دوری‌کنید

10-سیگار و قلیان نکشید و در معرض دود قرار نگیرید

استفاده از هر یک از فرآورده‌های توتون مانند سیگار قلیان خطرناک است و موجب انواع سرطان ازجمله ریه، مثانه، کلیه و دهانه رحم می‌شود. حتی جویدن توتون نیز خطرناک است و احتمال سرطان‌های دهان و لوزالمعده را زیاد می‌کند. حتی اگر سیگار هم نمی‌کشید، از نشستن درجاهایی که افراد دیگری سیگار می‌کشند خودداری نمایید. اگر سیگار می‌کشید، ترک سیگار شاید مهم‌ترین تصمیم زندگی‌تان باشد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 2652
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

تنظیمات قالب